Museum
de Noord
Tuinpark
Buitenzorg
114 t/m 116108
6e Vogelstraat118 t/m 124
116k112140106/110 
150 
Het Oog
op het Ij
 

Halte Zamenhofstraat is de naam waaronder de creatieve huurders op het Zamenhofterrein gezamenlijk naar buiten treden.
Het bedrijvencomplex aan de Zamenhofstraat is gesitueerd tussen de AlbeMarle en het Vogeldorp in Amsterdam Noord. Naast beeldend kunstenaars - schilders, beeldhouwers, grafici, keramisten, glaskunstenaars, fotografen - treft u ook decor- en interieurontwerpers, internetbedrijven, adviesbureaus, staalbewerkers, kledingontwerpers, meubelstoffeerders, lampenkappenmakers, leerateliers en barrista’s aan.
Halte Zamenhofstraat organiseert eens in de tweejaar NOORDWAARTS een geweldige happening met muziek, theater, lekker eten en veel open werkplaatsen. In het voorjaar en in de herfst kunt u er elke maand terecht voor NoordWaarts+.: op de tweede zondag van de maand zijn 10 tot 15 ateliers open voor bezoek van 13 tot 17 uur. En bij Kunstschool Zamenhofstraat kunnen volwassenen en kinderen superleuke cursussen volgen.

Het bedrijvencomplex Zamenhofstraat is te bereiken met bus 32 en 33 vanaf het Centraal Station, haltes Johan van Hasseltweg of Merelstraat. En vanaf 15 maart 2014 vaart het Oostveer van Azartplein (eindhalte tram 10) naar de Zamenhofstraat. Elke 20 minuten.Zamenhofstraat 150 - derde etage

Christiaan J. Keulemans Christiaan J. Keulemans - beeldend kunstenaar / architect
Zamenhofstraat 150 Unit 301
T 06 50 47 54 96
E-mail: christiaankeulemans@quicknet.nl

Christiaan J. Keulemans"De mens en zijn leefruimte"
Dat beheerst mijn denken, handelen en is mijn thema in de kunst. Als architect vanuit Zeeland was het heel letterlijk realiseren van gebouwen. Later werden het beelden in keramiek en wapeningsstaal: brokken steen hangend in steigerwerk. Zij zijn een abstracte verbeelding van menselijk handelen; in vaste vorm vertaald.
Tekeningen van stadsgezichten, straatjes, pleinen of kerkinterieurs waarin de menselijke geest ruimte zoekt. Zij zijn een andere uiting. Het schetsen zelf is dan vaak een excuus om de stilte van de ruimte wat langer te beleven. Krassenderwijs komt de herhaling van het ruimtelijk beeld op het papier voor me. De modeltekeningen en het portret blijven de meest directe manier om me te concentreren op mijn onderwerp.

S Russel Wonderable interieuraccessoires
Zamenhofstraat 150 Unit 309
1022 AG Amsterdam
T: 020-3379889
E-mail: contact@wonderable.com
Webesite : www.wonderable.com

wonderable Wonderables zijn accessoires voor in je huis. Met de hand gemaakt en een lust voor het oog. In haar Wonderable collectie combineert Carla Peters de heldere lijn uit de westerse ontwerptraditie met eeuwenoude handwerktechnieken uit verre landen. Dat levert spannende nieuwe vormen op vol verwijzingen en commentaren.
Wonderable's woonaccessoires verenigen het beste van twee werelden. Dat doen we door ons ontwerptalent en onze marktkennis ten dienste te stellen van ambachtelijke producenten uit verre landen. Zo leveren we daar een bijdrage aan de ontwikkeling van werkgelegenheid en welvaart. En het leuke is: hoe meer Wonderables we verkopen, hoe mooier de wereld wordt.
Speciale Noordwaarts 6 actie: elke twee uur een snelle-beslissers-aanbieding onder het mom van 'no two things are ever the same'!
Simply Wonderable: prachtige ontwerpen om een leven van te houden.

S Russel Silvia Russel, tekenen en schilderen, workshops
Zamenhofstraat 150 Unit 312
1022 AG Amsterdam
Telefoon: 06 487 99 813
E-mail: info@silviarussel.com
www.silviarussel.com

werk S RusselSilvia Russel is op zoek naar 'de verhalen uit de buurt'. Met name buurten waar veranderingen plaatsvinden interesseren haar. Om achter de verhalen te komen organiseert Russel bijeenkomsten, meestal met vrouwen, over thema's die spelen in de buurt. Op basis van deze verhalen maakt Russel tekeningen. Deze presenteert zij tenslotte in een publieke tentoonstelling waarmee zij zowel de buurt als het publiek een spiegel voor houdt.

312 Hélène Kocken
Zamenhofstraat 150 Unit 312
1022 AG Amsterdam
Telefoon: 06 27534654
E-mail: info@helenekocken.com
Website: helenekocken.com

werk Helene KockenMijn werk gaat over vorm en vormeloosheid.

Marike Hoekstra Marike Hoekstra, beeldend kunstenaar
Zamenhofstraat 150 Unit 312
1022 AG Amsterdam
E-mail: info@marikehoekstra.nl

Marike Hoekstra werkMijn tekeningen zijn verhalend en persoonlijk. Centraal staan de beeldende uitdrukkingsmogelijkheden van het particuliere domein. Onuitsprekelijke thema's komen veelvuldig en op verschillende manieren in mijn werk terug. Persoonlijke ervaringen vormen de basis voor het zoeken naar een aangrijpende beeldtaal die aan het onzegbare uitdrukking weet te geven.
Veel van mijn werk gaat over rouw en verdriet en zoekt naar een manier om het puur persoonlijke deelbaar te maken. De zeggingskracht van mijn werk plaatst de toeschouwer in een spanningsveld. De ontroering wordt niet verpakt als weemoed en sentimentaliteit maar is confronterend.

Sigrid van Essel Sigrid van Essel - tekenen/schilderen - spec. architectuur en mensenmassa's
Zamenhofstraat 150 Unit 314
T 020 637 08 88
F 020 419 73 14
E-mail: info@sigridvanessel.nl
Website: www.sigridvanessel.nl

Sigrid van EsselHet uitzicht van mijn atelier aan de Zamenhofstraat is aanleiding voor een hele reeks schilderijen over het KNSM- en JAVA-eiland. In diverse technieken en talrijke lichtstemmingen heb ik het zicht vanaf de noordelijke IJ-oever richting Oostelijk Havengebied op doek vastgelegd. Ook de andere kant, de industriële omgeving van AKZO NOBEL, was vaak onderwerp van mijn schilderijen.
Kijk voor een indruk van dit werk op mijn persoonlijke website hierboven.
316 VDatelier - custommade lederwaren
Zamenhofstraat 150 Unit 316
T 06-57127900
E-mail: joska@vdatelier.nl
Website: www.vdatelier.nl

femke de groot VIZION ONTWERP - Femke de Groot / Interieurarchitect & beeldend kunstenaar
Zamenhofstraat 150 Unit 318
T: 06-28658652
E-mail: info@vizionontwerp.nl
www.vizionontwerp.nl
www.worldonachair.com
www.femkedegroot.com

vizionontwerp “Femke is a very talented interior architect with experience in different areas of the field.
Her perfect sense of materials, textures and colors combined with eye for detail makes her able to create very poetic designs which always manage to enchant the senses." (quote by Naomy Dentro)
Een interieur is een reflectie van de emotie en de persoonlijkheid van de gebruiker. Zowel in mijn werk als interieurarchitect als bij het onstaan van een schilderij draait het om de zintuigelijke ervaring en probeer ik alle elementen van vorm, kleur materiaal en textuur tot een poetisch geheel te brengen.
Club of Orange Club of Orange - Architectuur en productdesign - Joachim Karelse
Zamenhofstraat 150 Unit 326
T: +31-6-21 50 48 23
E-mail: joachim@joachimkarelse.nl
joachimkarelse.nl

werk club of orangeClub of Orange is een design collaborative, een open collectief dat bestaat uit een gekwalificeerd team van architecten en productontwerpers dat samenwerkt om succesvol diverse projecten af te ronden.
Creativiteit zit in onze genen en dat gebruiken we om architectuur, interieur en producten te ontwerpen voor particulieren en bedrijven. Daarnaast hebben we begin 2011 NOtoys opgericht een design label voor kinderspeelgoed.
Wij leveren snel, bruikbaar en gedegen advies, creatieve en praktische oplossingen voor professionele partijen en particulieren. Wij kunnen een project begeleiden van eerste schets tot oplevering maar kunnen ook ingezet worden voor een deel van een project of een specifieke fase.